Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vriendelijke 'heler' geeft fiets terug aan eigenaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2015, 16.04 uur

Een fiets kopen voor een paar euro op straat: hartstikke illegaal maar toch gebeurt het veel. Eén Amsterdammer had zoveel medelijden met de eigenaar van een vintage racefiets, dat hij de tweewieler kocht en een foto meteen online slingerde, op zoek naar de eigenaar.

'Beste vrienden ik heb in de aanbieding een Koga Miyata (World Traveller), voor 10 euro gekocht van een gast op straat, in Amsterdam bij het Hugo de Grootplein. Redelijk vintage, met herkenbaar roze race stuur. Een erg goed onderhouden fiets.' Zo schrijft de man op social media. 'Ik zou er flink van balen als ik em kwijt was. Dus deel dit bericht zodat de eigenaar hem kan ophalen.'

'Ik vond het zo'n mooie fiets en ik dacht als iemand anders hem meeneemt dan is hij echt kwijt', zegt de man tegen AT5. Zijn bericht werd al ruim 800 keer gedeeld en met resultaat. Want hoewel de vriendelijke 'heler' zelf geen aandacht wil, heeft zijn zoekactie wel resultaat gehad. De eigenaar van de fiets heeft zich gemeld en komt hem deze week ophalen.