Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist celstraf en werkstraf tegen minderjarige snackbarovervallers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2015, 19.14 uur

Twee minderjarige overvallers moeten als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 86 dagen en 63 dagen de cel in. Ook eiste de officier van justitie werkstraffen van zestig en honderddertig uur.

De jongens van 12 en 13 jaar worden ervan verdacht op 4 april een snackbar aan de Meteorenweg in Noord te hebben overvallen. Rond 13.45 uur stormden zij die dag de snackbar binnen en bedreigden de eigenaar met een mes. Ze maakten 150 euro buit. De eigenaar zei een paar dagen later tegen AT5 te overwegen om met de zaak te stoppen, de zaak werd in 2010 ook al eens overvallen.

'De eigenaar en zijn vrouw waren die dag gewoon aan het werk in de zaak. En dan verandert alles in 35 seconden voor deze mensen. En dat alles voor 150 euro, geld waar de slachtoffers hard voor hebben gewerkt. Door hun handelen hebben verdachten op grove wijze inbreuk gemaakt op het privéleven van de slachtoffers, niet alleen tijdens de overval maar ook daarna. De snackbar is immers hun broodwinning en de plek waar zij dagelijks werkzaam zijn en zich veilig behoren te voelen', aldus de officier van justitie in het requisitoir.

De rechter doet op 14 september uitspraak. Omdat de verdachten minderjarig zijn, vond de zitting -zoals gebruikelijk- achter gesloten deuren plaats.