Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aanhoudingen bij politieactie garagebedrijf Westpoort

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 september 2015, 19.06 uur

Op een bedrijventerrein in Westpoort is de politie dinsdagmorgen begonnen met een grote actie, ook medewerkers van Defensie zijn betrokken bij de actie.

Het terrein van een garagebedrijf aan de Heining is afgezet met zwarte schermen, waar er in de loods gezocht wordt. Een bullterrier-achtige hond is een dierenambulance ingedragen. De politie kan niet zeggen waar er naar gezocht wordt, een politiewoordvoerder laat alleen los dat het gaat om actie in een lopend onderzoek.

Lees ook: 'Twee granaten naar binnen bij garagebedrijf'

Vorig jaar mei was het bedrijf in het nieuws nadat er vermoedelijk twee handgranaten naar binnen gegooid werden. De aanslag richtte nogal wat schade aan: 'Muren, deuren, het dak en twee auto's van klanten zijn beschadigd', zei eigenaar Oguz Badal destijds. 'We hebben nog geluk gehad. We hebben hier ook gasflessen staan namelijk, die zijn gelukkig niet ontploft'. 

Lees ook: Aanslag met explosief op autozaak

UPDATE 16.45 uur
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er in totaal vier aanhoudingen zijn verricht. Ook moesten er twee honden worden verdoofd bij de actie, omdat de beesten zich agressief gedroegen.