Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plastic vaten en asbest aangetroffen bij bodemonderzoek Helmersbuurt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 september 2015, 21.57 uur · Foto: Foto via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Bij het bodemonderzoek onder een pand in de 1e Constantijn Huygensstraat zijn plastic vaten aangetroffen met een nog onbekende inhoud. Tussen het zand is ook asbest aangetroffen. De werkzaamheden zijn daarom direct stilgelegd, meldt de politie vanavond.

De politie laat weten dat het asbestprotocol in werking is getreden. Omwonenden zouden tijdens het onderzoek geen gevaar hebben gelopen. Naar verwachting wordt het bodemonderzoek volgende week hervat.

Een woordvoerder van de politie bevestigde eerder vandaag al dat de Tweede Helmersstraat langer afgesloten blijft voor het onderzoek. Volgens een buurtbewoner staat er op de afzettingsborden nu dat de straat tot 11 september blijft afgesloten.

Lees ook: Politie zoekt 'diverse vaten' in bodem Tweede Helmersstraat

Afgelopen januari werd er op de betreffende plek ook al door een milieuteam gezocht in een pand aan de Eerste Constantijn Huygensstraat. De resultaten van die zoektocht hebben aanleiding gegeven tot het onderzoek dat maandag werd gestart. Volgens de politie wordt er gezocht naar 'diverse vaten' die in de grond zouden zijn gestopt.