Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte aangehouden voor verkrachting 75-jarige vrouw

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 september 2015, 19.02 uur

De recherche heeft vanmorgen een 28-jarige man aangehouden als verdachte van de zware mishandeling, verkrachting en beroving op een 75-jarige vrouw uit West.

Het onderzoeksteam kwam de verdachte op het spoor na een zogenaamde DNA hit op eerder verricht technisch onderzoek. Het aangetroffen DNA bleek in de landelijke databank te zitten, waarna zijn identiteit bekend werd. Op verschillende adressen is huiszoeking verricht. De man is een bekende van politie en justitie, onder andere voor diverse vermogensdelicten en een eerder gepleegd ernstig geweldsmisdrijf.

Op vrijdagmorgen 31 juli rond zeven uur liep het slachtoffer met haar hondjes op het Helmersplantsoen toen zij plotseling van achteren werd vastgegrepen door een man. De vrouw werd vervolgens een daar gelegen onderdoorgang ingesleurd, waar de man haar ernstig mishandelde, verkrachtte en tenslotte beroofde van haar sieraden. Een getuige hoorde de vrouw gillen waarna de politie werd gealarmeerd. De man ontkwam te voet. De verkrachting zorgde voor veel verontwaardiging en verbijstering in de buurt. 

De afgelopen week is veel aandacht geweest voor de zaak in o.a. diverse opsporingsprogramma's, waarin ook een compositietekening van de verdachte werd getoond. Hierop kwamen ruim 80 tips binnen. Ook werd een beloning van 8500 euro uitgeloofd, die is niet uitgekeerd omdat de recherche het DNA op het spoor kwam.