Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Helmersbuurt hebben zwijgplicht over bodemonderzoek

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 september 2015, 18.43 uur

Wat zit er toch in de plastic vaten die zijn aangetroffen onder het pand aan de 1e Constantijn Huygensstraat? Die vraagt houdt de Helmersbuurt deze week bezig. Sommige bewoners weten meer dan tot nu toe bekend is gemaakt, maar zij hebben een zwijgplicht gekregen.

'Er schijnen chemicaliën onder dit pand te zitten. Wij hebben daar zo onze ideeën bij', zegt een bewoonster tegen AT5. Zij bevestigt dat ze er verder niks over mag zeggen. 

Het onderzoekt duurt na al dagen. Vanwege het aantreffen van asbest is het onderzoek naar de vaten tijdelijk stilgelegd. 'Wat ik eigenlijk een beetje pijnlijk vind is het feit dat je als bewoner niet op de hoogte wordt gesteld. Dan ga je speculeren, ook omdat ze hier al eerder zijn geweest', aldus een buurtbewoner. 

De politie zegt dat de bewoners vooralsnog nog niet in de stress hoeven te schieten. De vaten zijn nog niet open en volgens de politie niet gevaarlijk. Er moeten nog monsters van getrokken worden. Na het weekend zal dan ook meer duidelijk zijn over wat er precies in zit.