Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoonster rampflat Diemen verhuisde naar Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 september 2015, 19.52 uur

Het is morgen precies een jaar geleden dat bij de gasexplosie in de flat Beukenhorst in Diemen twee doden en 15 gewonden vielen. Sandhia Ramdajal mocht na twee weken weer terug naar haar appartement, maar kon dat psychisch niet aan. Ze verhuisde naar Zuidoost.

Tientallen bewoners, waaronder Sandhia, konden enkele weken hun woning niet in. De 41-jarige vrouw ruilde de Beukenhorst in Diemen in voor een rustig onderkomen in Zuidoost. De gasexplosie en de nasleep maakte een diepe indruk op haar. 

'Ik hoorde een hele harde knal en zag een grote vuurbal. Het was verschrikkelijk. Ik word nu zelfs gek als ik eraan denk', zegt Sandhia tegen AT5. 'Ik zag de kraanmachinist en de medewerker van de aannemer achteruit geblazen worden.'

Pas geleden werd bekend dat twee aannemers worden vervolgd. Hen wordt verweten onzorgvuldig te hebben gehandeld bij de graafwerkzaamheden. Sandhia volgt de zaak via de media, maar had het netjes gevonden als zij door de betrokken instanties op de hoogte zou worden gehouden. De herdenking gaat ze niet bezoeken: 'Dat is me te zwaar. Dan raak ik weer in een dip', besluit ze.