Start van hoofdcontent

Stad

nl

Wake voor vluchtelingen op Dam; speciale programma's NPO en RTL

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 september 2015, 08.50 uur

Op de Dam wordt vanavond om 20.00 uur een wake georganiseerd voor 'de slachtoffers van Fort Europa'.

De wake is een initiatief van de Internationale Socialisten en wordt ondersteund door verschillende andere organisaties. Met de bijeenkomst willen de organisatoren onder meer aandacht vragen voor de ruim 2.500 vluchtelingen die dit jaar omkwamen op weg naar Europa. 

Via Facebook hebben ruim duizend mensen aangegeven bij de wake aanwezig te zijn. Er zullen een aantal toespraken worden gehouden, ook zijn er twee minuten stilte. 

Lees ook: Alfard kan beeld vluchtelingenstroom Lesbos niet loslaten

TV-programma's
De komende week is er ook op televisie ruim aandacht voor het vluchtelingenprobleem. De talkshow RTL Late Night zal maandag tijdens een speciale uitzending in het teken staan van de vluchtelingenstroom. Jeroen Pauw zal woensdagavond op de Publieke Omroep (NPO) een programma presenteren onder de titel: 'De grens bereikt'. Dat zal om half 9 worden uitgezonden, maakte Pauw donderdag bekend. Het programma wordt opgenomen in de studio van zijn talkshow. 

Het is nog niet duidelijk hoe de uitzendingen aandacht zullen besteden aan het probleem. RTL Late Night wordt met het Rode Kruis gemaakt. Voor die uitzending wordt gedacht aan hulpverleners, maatschappelijke organisaties, bekende Nederlanders en particuliere initiatieven, die een rol moeten gaan spelen. Ook muziek zal een centrale plek in de uitzending krijgen. Ook zal worden opgeroepen geld te doneren om de vluchtelingen te helpen.