Start van hoofdcontent
nl

Jack van Gelder is geen "Malle Pietje"

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 september 2015, 18.08 uur

De speciale show voor sportpresentator Jack van Gelder op Radio 1 is vanmiddag in het water gevallen.

In de eerste helft van Jack van Gelder: daar gaat ie lieten sportjournalisten Johan Derksen en Ben de Graaf zich niet zo lovend over hem uit. Ze hadden het onder meer over het "hysterische geschreeuw" van Van Gelder, zijn "geblèr" en zijn "uitbundige chauvinisme". 'Dat die man zo gek doet, een beetje psychiatrisch, dat stoort mij niet, ik zet gewoon het geluid uit', vond De Graaf.

Van Gelder zat al die tijd op de gang naar de uitzending te luisteren en kon het niet waarderen. Hij zou de tweede helft van de show zelf aanschuiven. Ook Paul de Leeuw stoorde zich aan de kritiek van de sportcollega's. 'Leuk idee om twee zure mannen te laten praten die zeggen dat Jack overdreven is!' Van Gelder was het met hem eens. 'Ja het is belachelijk. Zal ik gewoon weg gaan?'

@pauldeleeuw1962 ja het is belachelijk. Zal ik gewoon weggaan

— jack van gelder (@jackvangelder) 4 september 2015

Iets later bleek dat hij inderdaad vertrokken was. 'Ik ben Malle Pietje niet', zo verklaarde hij toen hij naar buiten liep. Presentator Giel Beelen probeerde hem nog te bellen, maar Van Gelder nam niet meer op. Wel kon hij nog twitteren. 'Ik zit alweer in de auto', schreef hij naar Paul de Leeuw. 

Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio-uitzendingen op Sport1. Hij werkte sinds 1975 bij de NOS.