Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer geeft Van der Laan voetballes

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 september 2015, 22.22 uur

Hoewel burgemeester Van der Laan doorgaans niet zo van verliezen houdt, moest hij toch zijn meerdere erkennen in Frank de Boer. Samen met de Ajax-trainer trapte hij een balletje voor het stadhuis, maar hij was duidelijk de mindere.

Het filmpje werd opgenomen ter promotie van de Homeless Worldcup die vanaf volgend weekend op het Museumplein wordt gehouden. De burgemeester probeerde zich nog te drukken: 'ik geloof dat ik nu een piketmelding voel aankomen' maar moest er toch aan geloven. Hij speelde even samen met de Ajaxtrainer die hem qua voetbal skills duidelijk de baas was. In het Gesprek met de Burgemeester zei de Van der Laan hierover: 'Bij mij gingen alle alarmen af, als je ziet wat die gast met die bal doet, dat is natuurlijk fantastisch.  

De burgemeester liet weten de Ajaxtrainer regelmatig tegen te komen: 'Het klinkt stom, maar Ajax wordt toch ongeveer jaarlijks kampioen. Het laatste jaar dan niet, maar dan kom je hem ook tegen. Ik vind het een symphatieke vent die voor dit soort dingen ook weer op komt draven.'