Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weekend van werkzaamheden rondom stad

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 september 2015, 12.03 uur · Foto: ProRail

Amsterdammers die dit weekend op pad willen, of mensen die juist een bezoekje willen brengen aan de stad: opgelet, er wordt namelijk flink geklust aan het spoor en de wegen.

Met de trein naar Schiphol is dit weekend uitgesloten. Pro Rail werkt twee dagen lang aan de spoorvernieuwing tussen Amsterdam en de luchthaven. Daardoor kunnen er geen treinen rijden tussen Sloterdijk en Schiphol, maar ook niet tussen Bijlmer Arena en Schiphol en Diemen-Zuid en Schiphol. Reizigers wordt geadviseerd om gebruik te maken van de metro en de bus. Toeristen die landen op Schiphol en naar de stad willen kunnen zelfs het beste omrijden via Utrecht.

Maar ook het autoverkeer rond de stad heeft dit weekend te maken met werkzaamheden. Zo is de oprit naar de A1 vanaf de binnenring het hele weekend afgesloten. Automobilisten die vanaf de A10 de A1 op willen, kunnen dat wel doen via de zuidelijke kant van de ring. Eenmaal op de A1 zal het verkeer een stuk langzamer gaan bij de brug over het Amsterdam Rijnkanaal bij Muiden. Daar zijn twee rijstroken afgesloten en is de verbindingsweg A9 - A1 vanuit Amstelveen helemaal dicht.

Op de A4 rondom Schiphol zijn ook de nodige werkzaamheden, die flink langer duren dan alleen het weekend. Zo wordt verkeer rondom het knooppunt Badhoevedorp, tussen de A4 en A9 omgeleid via de A5. Automobilisten moeten rekening houden met een vertraging van vijf tot tien minuten. Tot slot wordt er gewerkt aan de A9 tussen Diemen en Holendrecht, ook daar is de vertraging tussen de vijf en tien minuten