Start van hoofdcontent

Stad

nl

2500 man te water, de stad bereidt zich voor

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 september 2015, 14.23 uur

2500 mensen springen morgen het water in voor een zwemtocht door de grachten en de Amstel. Om de City Swim mogelijk te maken wordt er vandaag al flink opgebouwd.

Zo is Waternet met een speciale 'kraanboot' in de weer om de bodem van de betreffende grachten vrij te maken van fietswrakken en ander puin. Ook wordt er al hard gewerkt aan de opbouw van de finish van de City Swim op de Keizersgracht.

abc5media_video_0

De eerste zwemmers springen morgen rond 13.00 uur het water in bij het Scheepvaartmuseum. Via de Nieuwe Herengracht, een lusje op de Amstel en een kort stukje Keizersgracht komen ze twee kilometer verder aan bij de finish. Een groep kinderen springt al vanaf 10.00 uur in het water. Hun tocht is een stukje korter, zij beginnen bij de Hermitage. 

Met het evenement wil de organisatie geld ophalen voor de ziekte ALS. AT5 interviewde eerder deze week deelnemer Jan Kramer die zelf lijdt aan de ziekte. Ook staan er een aantal bekende Nederlanders aan de start, zo doen onder andere Beau van Erven Dorens en Pieter van den Hoogenband mee.

Lees ook: ALS-patiënt doet hele City Swim; 'Het liefst zo langzaam mogelijk'

AT5 zendt de City Swim morgen live uit vanaf 12.50 uur.