Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanavond live bij AT5: Wereldkampioen Schippers op Flame Games

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 september 2015, 21.38 uur

Dafne Schippers, de winnaar van het WK-goud op de 200 meter sprint, start vanavond op de Flame Games in het Olympisch Stadion. AT5 is er vanavond vanaf 20.00 uur live bij.

Het is voor het eerst sinds haar gouden plak in Peking dat Schippers weer een wedstrijd loopt. Ze rent tijdens het atletiekevenement op de 100 meter. Schippers start in één van de heats, waarin ze zich zal moeten plaatsen voor de finale die om 22.15 uur gelopen wordt. Oud-atleet en organisator van de Flame Games Ellen van Langen verwacht overigens geen toptijd van de kampioene. 

'Het is moeilijk in te schatten. Ze is teruggekomen ui Peking, er wordt van alle kanten aan haar getrokken en ze is hartstikke moe. ik verwacht niet dat ze een hele goede tijd neerzet, maar ik denk wel dat ze zal winnen', stelt Van Langen, die aangeeft dat de kaartverkoop behoorlijk aantrok na Schippers' wereldtitel. 'Het zit niet helemaal vol, maar het gaat de goede kant op'.

Naast Schippers doen ook bekende atleten als Churandy Martina mee aan de Flame Games. Op het programma staan onder andere de disciplines discuswerpen, polsstokhoogspringen, verspringen en hordelopen. Gerend wordt er op de 100, de 400, de 600 en de 1500 meter. De Flame Games zijn vanaf 20:00 uur live te zien op AT5.