Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Bakken met regen doen niets af aan 'warme, gezellige sfeer' tijdens Jordaanfestival

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 september 2015, 18.21 uur

Het was niet het begin waar op gehoopt was, door de bezoekers en organisatie van het 41e Jordaanfestival op het Appeltjesmarkt in het Centrum. Of, om met DJ Bert, die vrijdagavond met zijn 'De Bolle Jan Show' traditiegetrouw het festival opende, te spreken: 'Gewoon klote, de regen komt met bakken uit de hemel'.

En wie zich door de stromende regen naar het festival begaf, trof dan ook een ander schouwspel dan tijdens vorige versies: veel minder druk. De aanwezigen die wel gegaan waren, hadden zich in poncho's gestoken en droegen bescherming tegen de regen. 'Ja, die heb ik gebruikt', bekent een bezoeker met een paraplu in de hand. 'En vaak ook'. Toch zou de regen de feestvreugde niet bederven.

'We maken er gewoon een groot feest van. De mensen hebben het naar de zin en daar gaat het tenslotte om', zegt DJ Bert erover. 'We hebben geen invloed op het weer, maar luister naar die muziek. Dat is toch prachtig', vertelt een bezoeker die het festival voor het eerst aandoet. En ook een ander blijkt maar weinig nodig te hebben: 'We hebben poncho's en wodka, dus het komt goed'.

Het Jordaanfestival duurt nog tot zondagavond 23:00 uur en wordt dan afgesloten met een verrassingsoptreden. Wie de Mystery Guest is, wilde organisator van het festival Jan de Bie, vrijdagavond nog niet zeggen. 'Het gaat om een vrouw met internationale bekendheid en we zijn ontzettend trots dat ze hierheen komt', was het enige dat hij kwijt wilde.