Start van hoofdcontent
nl

Trijntje Oosterhuis sloot Jordaanfestival af voor nop

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 september 2015, 17.00 uur

Zondag was het alweer de laatste dag van het Jordaanfestival. Op de Appeltjesmarkt was het drie dagen lang inhaken en meezingen op de vele Amsterdamse krakers. Het was daarom best een verrassing toen bleek wie de aangekondigde mysterie-guest was.

Niemand minder dan Trijntje Oosterhuis kwam het festival namelijk afsluiten. En daar waren de meningen over verdeeld. 'Ik zou het Zwanenkoor er in gooien. Trijntje Oosterhuis heeft natuurlijk niks met de Jordaan te maken', stelde een bezoeker. Andere festivalgangers waren milder voor Trijntje. 'Het is fantastisch dat ze hier ondanks dat ze zwanger is toch nog even op kunt treden. Ze is natuurlijk uniek in haar soort', aldus een bezoeker. 'Ik vind het net zo leuk, het is er eentje die kan zingen en ze heeft járen ervaring', stelt een ander.

Gratis
Ook wat mede-organisator Frans Stuy betreft hoort Trijntje gewoon thuis op het festival. En ze bleek nog buitengewoon toeschietelijk ook. 'Ik zeg, je bent Amsterdammer dan hoor je op het Jordaanfestival te zingen. 'Weet je wat dat kost?' Zei ze toen. Dus ik zeg weer; een Amsterdammer moet dat voor niks doen. En zal ik je wat vertellen? Ze doet het gewoon voor niks!' Aldus Stuy.