Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man schiet met gaspistool in tram 16 Rokin

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 september 2015, 19.49 uur

Op het Rokin is met een gaspistool geschoten in een tram, de politie heeft een huls gevonden in de tram. Een 38-jarige man van niet-Nederlandse afkomst is even later op de Martelaarsgracht opgepakt met het pistool op zak, een tweede man wordt nog gezocht.

De tram is ontruimd, de politie zegt nu op zoek te zijn naar twee personen die op de vlucht zijn geslagen. Er is niemand gewond geraakt. Een woordvoerder van de politie meldt dat de twee in de tram zaten 'te klooien' met een gaspistool waarop het afging.

Kort daarvoor was er ook al een soortgelijke melding van twee mannen op het Centraal Station met een wapen, het signalement komt sterk overeen met de twee uit tram 16. Een arrestatieteam wordt in gereedheid gebracht om de twee te arresteren, 'Dit omdat er een wapen in het spel is', aldus een woordvoerder. 

Een getuige vertelt dat het gaat om twee mannen met een Oost-Europees uiterlijk, één kwam verward over en stond wild te zwaaien met het gaspistool. 'Toen het wapen afging, brak er paniek uit. De tram werd meteen gestopt en de deuren gingen open. Iedereen, inclusief de twee mannen, konden daardoor naar buiten.'