Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van wie is deze racefiets?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 september 2015, 14.09 uur

Amsterdammer Joost Krijnen kocht maandagavond bovenstaande racefiets voor 25 euro. Vraag is nu; wie is de rechtmatige eigenaar?

Het gaat om een Bianchi-racefiets die Krijgen voor 25 euro op de kop tikte in de Staatsliedenbuurt. 'Weet iemand van wie de fiets is?' Twitterde Krijnen vervolgens in een berichtje dat al bijna vijfhonderd keer gedeeld werd.

Maar dinsdag aan het begin van de middag heeft de rechtmatige eigenaar zich nog altijd niet gemeld. 'Er is enorm veel aandacht voor', vertelt Krijnen aan AT5. 'Onder meer Laurens ten Dam heeft het bericht gedeeld en daarna ging het wel hard. Ik heb zelf vroeger wel wat gewielrend, dus vandaar dat ik wel dacht dat het een bijzondere fiets moest zijn.'

Lees ook: Driewieler MS-patiënt gestolen in Watergraafsmeer

Marktplaats
Krijnen wil nu op meer plekken de fiets onder de aandacht brengen. 'Ik dacht bijvoorbeeld aan Marktplaats, daar moet iemand wel op zoek zijn naar deze fiets toch? En anders ga ik er volgende week maar mee naar de politie. Strikt genomen mag het natuurlijk niet wat ik gedaan heb, maar ik besloot maandag in een split second. Dit leek me gewoon de charmantste oplossing, ik verwacht niet dat ik er problemen mee krijg'.

Heb zojuist deze fiets voor €25 overgenomen van een dakloze meneer, weet iemand van wie die is? #amsterdam #bianchi pic.twitter.com/IX8M90LQ74

— Joost Krijnen Beebie (@krijnenbeebie) 14 september 2015