Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat Bénédicte Ficq legt verdediging Badr Hari neer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 september 2015, 11.51 uur

Een opvallende mededeling van het advocatenkantoor van onder andere Bénédicte Ficq vanavond. Via social media laat het kantoor weten dat Ficq de verdediging van kickbokser Badr Hari heeft neergelegd.

In het bericht wordt niet aangegeven waarom de advocaat tot haar besluit gekomen is anders dan dat het gaat 'om haar moverende redenen'. Tegenover AT5 laat ze weten niet op de zaak te willen ingaan.

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van het hoger beroep in de stafzaak van Badr Hari. Op die dag hield Ficq nog een pleidooi om Hari te verdedigen. Volgens De Telegraaf zou Hari tegen Ficq gelogen hebben over zijn deelname aan een vechtsportgala dit weekend. Die deelname werd door Ficq bij de rechtbank aangedragen als argument om Hari niet opnieuw vast te zetten. Enkele minuten nadat het hof het verzoek van Ficq inwilligde, zou het toernooi hebben laten weten dat Hari zijn deelname had ingetrokken.

Badr Hari wordt verdacht van een reeks geweldsmisdrijven in het Amsterdamse uitgaansleven. Waaronder de mishandeling van zakenman Koen Everink in de Arena. Het OM eiste eerder deze week drie jaar cel tegen Hari.