Start van hoofdcontent

Stad

nl

RTL-verslaggeefster aangehouden met geweerparaplu op CS

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 september 2015, 23.25 uur

Een verslaggeefster van het RTL-programma Editie NL is vanmiddag opgepakt omdat ze met een zogenaamde geweerparaplu over het station liep. Ook had ze een tas bij zich met daarop een 3D-geprint pistool.

Het doel was om de reacties op het dragen van dergelijke modeaccessoires te peilen, deze zijn overal vrij verkrijgbaar. Twee gemeentelijke handhavers zagen de journaliste lopen en hielden de paraplu voor een echt wapen. Ze vroegen daarop de assistentie van de politie.

De verslaggeefster is aangehouden op verdenking van het bezit van een op een wapen lijkend voorwerp. Aanleiding voor het onderwerp was de gedeeltelijke ontruiming van Schiphol maandagavond, bij een vrouwelijke reiziger werd een telefoonhoesje gevonden in de vorm van een pistool.

Volgens RTL wordt de verslaggeefster momenteel nog verhoord, naar verwachting zal ze in de loop van de avond weer vrijkomen.

Politie not amused
De politie is duidelijk niet onder de indruk van de actie en noemt het 'te belachelijk voor woorden'. Een woordvoerder is voor de situatie op het CS nog geïnterviewd door de verslaggeefster: 'Tijdens dit interview kreeg zij duidelijk te horen dat het dragen van spullen die op een vuurwapen lijken, gevaarlijke situaties kan opleveren.' 

Dat de verslaggeefster er toch op uit is gegaan, is in het verkeerde keelgat geschoten. 'De politie vond het een goed idee om aandacht te besteden aan dit onderwerp, maar vind het echt te belachelijk voor woorden om opnamen te maken van iemand die met een op een geweer lijkend voorwerp in het CS loopt.'

Rond 20.30 uur twitterde adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws dat de verslaggeefster weer op vrije voeten was. De officier van justitie besluit later over een schikkingsvoorstel of dagvaarding van de vrouw.

Lees ook: Griek laat omstanders Centraal Station schrikken met nepwapen