Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Zeer matig Duits levert wel danshitje op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 september 2015, 19.56 uur

'Scheiss, du bist so heiss' en 'Kijk nicht so bose'. Hoogduits is t allemaal niet, maar vrienden Bill en Rens scoren er inmiddels wel een hit mee.

Met taalkundige gedrochten als 'House mit mir, komm zu haus mit mir' weten de twee mannen de mensen toch aan het lachen en aan het dansen te krijgen. 'We gaan eigenlijk gewoon zitten en we doen wat we leuk vinden. Dit kwam er per ongeluk uit, en daar zijn we in blijven hangen,' zegt Bill. De vrienden kwamen in juli thuis na een avondje sushi eten en bier drinken en namen in vrolijke stemming het nummer op. 

'De reacties zijn over het algemeen heel erg leuk, mensen die helemaal in een deuk liggen,' zegt Rens. 'Ook wel wat zeikreacties van "het is niet goed Duits" en dit en dat. Maar daar zijn we ons zelf ook wel bewust van. Kijk nicht so bose, dat slaat helemaal nergens op. Maar toch wel weer grappig.'

Inmiddels hebben de heren een platencontract getekend, maar mocht de markt na dit 'heisse' nummer verzadigd zijn, dan is dat ook niet zo erg. Bill is ook gewoon ambtenaar in Amstelveen en Rens heeft net zijn studie rechten afgerond.