Start van hoofdcontent

Stad

nl

Getuigen nodig om valpartij Marnixstraat juridisch rond te krijgen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 oktober 2015, 18.37 uur

De vrouw van Amsterdammer Alfred Jacobsen is afgelopen zomer hard ten val gekomen op de Marnixstraat. Ze liep ernstig hersenletsel op. Vermoedelijk viel Marion door de beruchte stoeprand, die voor veel meer ongelukken zorgde. Om de gemeente aansprakelijk te kunnen stellen zijn er getuigen nodig.

'ik ben heel benieuwd hoe het nu precies gebeurd is. Er zijn verschillende theorieën over, je weet maar nooit wat mensen gezien hebben', zegt Alfred tegen AT5. De meest voor de hand liggende theorie is dat Marion is gevallen door de verhoogde stoeprand, die tot voor kort op de Marnixstraat het fietspad van de trambaan scheidde. 

Lees ook: Stadsdeel Centrum aangeklaagd door slachtoffer gevaarlijke stoeprand

'We hebben de gemeente aansprakelijk gesteld, maar de verzekering zegt dan: 'ja vervelend dat dat is gebeurd, maar u moet wel aantonen dat dat is gebeurd door die gekke hoge stoep', zegt de advocaat van de vrouw. 'Zelf kan ze het niet meer navertellen. Ze is haar geheugen kwijt en weet niet meer wat er is gebeurd.' 

Lees ook: Gemeente past gevaarlijke stoeprand Marnixstraat aan

Marion is niet de enige die is gevallen op de Marnixstraat. Een buurtbewoner die zich zorgen maakte legde verschillende ongelukken vast, maar toch is er meer bewijs nodig in deze zaak. 'Hoe meer mensen het gezien hebben, hoe nauwkeuriger de getuigenverslagen, des te beter dat is', legt Alfred uit. Getuigen kunnen zich melden via de mail: [email protected].