Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Scooterterreur' Leidseplein aangepakt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 oktober 2015, 19.36 uur

De scooterterreur op en rondom het Leidseplein moet het maar eens afgelopen zijn, vindt de gemeente. Binnenkort kunnen de foutparkeerders een boete verwachten.

Fietsers hadden al langer pech. De tweewielers worden met bosjes weggesleept. De scooters zijn binnenkort aan de beurt. 'Ze hebben het nadeel dat ze loodzwaar zijn, maar het voordeel dat ze een kenteken hebben, dus kunnen wij ze een boete thuissturen', zegt Jeanine van Pinxteren van de Bestuurscommissie Stadsdeel Centrum. 

'Serieus? Wat een onzin!', reageert een scooterbestuurster op de plannen de gemeente. Aan de andere kant van het Kleine Gartmanplantsoen, achter het Barleus, zijn sinds kort nieuwe parkeerplekken voor fietsers en scooters. 'Ja, maar dan moet ik helemaal daarheen! Dan moet ik vanaf daar helemaal lopen naar hier. Das toch ook onzin?'

'We gaan het proberen tussen de oren te krijgen. Nog wat meer campagnes er tegen aan gooien en dan ergens de komende weken of maand gaan we met handhaving beginnen. En dan komen er boetes', besluit Jeanine van Pinxteren.