Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Makelaar' Van der Laan moet ook bardiensten draaien

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2015, 13.23 uur

Burgemeester Van der Laan begeeft zich tegenwoordig ook in de wondere wereld van de voetbalvaders. Wekelijks staat hij langs de lijn met de andere ouders waar overigens niet iedereen op de hoogte is van zijn doordeweekse bezigheden.

Het onderwerp kwam kort ter sprake in het AT5-programma Gesprek met de Burgemeester, Van der Laan lichtte daar toe waarom hij tijdens zijn tweede termijn als burgemeester meer balans wil tussen werk en privé. 'Ik ben nu één van de voetbalouders, daar ben ik kortgeleden mee begonnen'. Dat betekent dus ook dat Van der Laan bardiensten moeten draaien en wedstrijdformulieren moet invullen. 

En de gesprekken langs de lijn zijn toch wel vermakelijk te noemen. 'Er was een voetbalouder die vorige week vroeg: "Wat doe jij voor werk?" Ik antwoordde: "Wat denk je?" Toen zei hij: "Nou je hebt een duur pak aan, dus je zal wel makelaar zijn." Daar hebben we eerst heel hard om gelachen en toen vertelde ik hem dat ik burgemeester ben. Nadat hij hij eerst op Google had gecheckt of dat klopte, vroeg hij: "Maar wat doe je hier dan?" En dat is nou precies de materie waar die balans over gaat.'

Lees ook: Van der Laan besliste pas in de ochtend over aanblijven