Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE Boze Ajax-supporters bezetten kantine De Toekomst

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2015, 17.17 uur · Foto: Marc Evenhauz

In en rondom de kantine op het Ajax-complex De Toekomst is het onrustig, boze supporters hebben daar korte tijd de kantine bezet. Vak 410 heeft inmiddels aangekondigd bij de wedstrijd vandaag tegen PSV 'vocaal en visueel' afwezig te zijn.

Lees ook: Meer dan honderd Ajax-supporters opgepakt op De Toekomst

Een groep van meer dan honderd supporters drong vanochtend de kantine binnen, daar was op dat moment een besloten bijeenkomst aan de gang. Volgens de politie zijn zij verzocht weg te gaan, maar werd dat geweigerd. Daarop werd de ME ingeschakeld. Volgens de supporters zelf werden de deuren juist dichtgehouden waardoor ze niet weg konden gaan. De groep is geboeid stadsbussen in geleid en naar een cellencomplex overgebracht.

Vak 410 is helaas niet aanwezig vanmiddag bij #ajapsv. #Ajax pic.twitter.com/QEm7knz1Yy

— Ajax1.nl (@Ajax1nl) October 4, 2015  
Met de actie willen de supporters aandacht vragen voor het nog altijd ontbreken van een supportershome. Sinds het supportershome naast de Arena in januari dit jaar afbrandde, is er nog altijd geen plek aangewezen voor een nieuw honk.

Bussen met Ajaxsupporters en ME vertrekken van de Toekomst pic.twitter.com/vlp6yoZ4m7

— Jelle de Gee (@Jelledeg) October 4, 2015

Lees ook: Nieuw supportershome Ajax laat nog lang op zich wachten

Tot aan het einde van vorig seizoen stond er een tijdelijk honk, dit seizoen hebben de supporters nog geen tijdelijke locatie. De gemeente sprak in februari de wens nog uit voor het einde van het jaar een nieuwe, permanente plek voor de supporters te willen realiseren. 

Die zou naast de ingangen van de F-Side en Vak 410 in de Arena moeten komen. Gemeente, politie, Ajax en de supporters leken tevreden met dit plan, maar toch liep het stuk na onenigheid over de exploitatiekosten. Het nieuwe honk zou een stuk kleiner worden dan het oude, wat de exploitatie moeilijker zou maken.

Lees ook: [Video] Forse brand verwoest supportershome Ajax