Start van hoofdcontent

Stad

nl

VID legt schuld ongelukken knooppunt niet enkel bij bestuurders

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2015, 18.14 uur

Op de verbindingsweg tussen de A2 en de A10 bij Amstel glijden opvallend vaak auto's van de weg. Helemaal als het regent. De Verkeersinformatiedienst (VID) vestigde hier eerder aandacht op door een video met bewakingsbeelden online te zetten.

Volgens Rijkswaterstaat ligt het vooral aan de bestuurders. Auto's rijden daar te hard en vliegen daardoor sneller de vangrail in. De VID is het hier echter niet helemaal mee eens en denkt dat het aan het asfalt ligt. 'Wij vinden het op z'n minst opvallend dat het én heel vaak gebeurt en als het regent extreem vaak. Rijkswaterstaat wijdt het op dit moment vooral aan het weggedrag van automobilisten. Dus er wordt te hard gereden, even snel gezegd. Maar wij denken dat er iets meer aan de hand is', zegt Frank Boer van de VID.

Lees ook: Video: Meerder auto's uit de bocht op spekgladde verbindingsweg bij Amstel

Rijkswaterstaat zegt de weg goed te hebben onderzocht, en dat het wegdeel aan alle eisen voldoet. Zij zien dan ook geen reden om het weggedeelte aan te passen. Boer vraagt zich af of Rijkswaterstaat wel voldoende heeft gedaan om de ongelukken te voorkomen. 'Het is erg flauw, om als het zo vaak gebeurt, te blijven wijzen naar die domme automobilist. Dat kun je eigenlijk niet doen. Want het gaat zo ontzettend vaak mis.'

Lees ook: Lange file op A2 na ongeluk knooppunt Amstel