Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Apathisch Ajax door PSV op zijn plek gezet

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 oktober 2015, 19.01 uur

Een bij tijden machteloos Ajax is in eigen huis op pijnlijke wijze op zijn plek gezet door landskampioen PSV. Gaston Pereiro was de grote man, hij nam de Eindhovense productie voor zijn rekening en had een groot aandeel in de 1-2 zege.

De Eindhovenaren kwam al snel op voorsprong in de Arena. De in de basis debuterende Pereiro wurmde zich langs drie verdedigers en schoot hoog en hard binnen. De toch al stille Arena verstomde maar veerde al snel weer op toen Amin Younes kon toeslaan na een afgeslagen bal. De Duitser sneed handig naar binnen en schoot knap raak in de lange hoek. De PSV-spelers waren overigens ziedend, kort daarvoor bleef een snoeiharde tackle van Joël Veltman onbestraft waar een rode kaart niet had misstaan.

Eindhovens overwicht
PSV probeerde in het vervolg het Ajax-spel te ontregelen met veel fysiek spel. Vooral Davy Klaassen had het zwaar te verduren, tot twee keer toe kreeg hij flinke zetten te verwerken. De ploeg van trainer Phillip Cocu was twee keer dichtbij een nieuwe voorsprong, Jurgen Locadia omspeelde Cillessen maar kon de kans niet verzilveren. Kort daarna werd een kopbal van Jeffrey Bruma van de lijn gehaald waardoor de teams bij een 1-1 stand aan de thee gingen.

Het loopgravengevecht ging in de tweede helft onverminderd verder, het veldspel van beide teams liet te wensen over al had PSV een duidelijk overwicht. Dit resulteerde in tweede grote kansen aan Brabantse zijde, met name Pröpper was met een schot op de paal dichtbij een doelpunt. 

Ploeteren geblazen
Ajax ploeterde zich daarentegen zo nu en dan naar een halve counter. Viktor Fischer trof met een mooi schot nog het houtwerk maar Ajax creëerde verder bar weinig. Gaston Pereiro ontpopte zich tot de plaaggeest van de middag, hij werkte zich ogenschijnlijk simpel langs Riedewald en krulde de bal in de lange hoek: 1-2.

In het restant van de wedstrijd kon Ajax geen vuist meer maken. Daarmee werd maar weer pijnlijk duidelijk dat de stand op de ranglijst de laatste weken geen afspiegeling is geweest van het spel. De Eindhovenaren doen door de zege goede zaken in de competitie. De achterstand op Ajax is verkleind tot twee punten.