Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Klaassen niet mee met Oranje door hersenschudding

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 oktober 2015, 01.22 uur

Ajacied Davy Klaassen heeft zich zondagavond bij bondscoach Danny Blind afgemeld voor de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje komende zaterdag in en tegen Kazachstan. De middenvelder heeft zondag in de topper tegen PSV in de Arena (1-2) een hersenschudding opgelopen. Blind heeft ploeggenoot Riechedly Bazoer als vervanger opgeroepen.

Klaassen sluit mogelijk na het duel met Kazachstan toch nog aan bij de Nederlandse selectie, die op dinsdag 13 oktober in Amsterdam de laatste groepswedstrijd tegen Tsjechië speelt. Dat zal afhangen van zijn medische toestand over een week.

Bazoer is voor de eerste keer opgeroepen voor het Nederlands elftal. De 18-jarige speler maakte deel uit van de selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Slowakije op 11 oktober.

Eerder op zondagavond meldde Quincy Promes zich af voor Oranje wegens een hamstringblessure. Voor de aanvaller van Spartak Moskou is Eljero Elia (Feyenoord) als vervanger opgeroepen. De spelersgroep van Oranje komt maandag in Noordwijk bijeen. De selectie bestaat nog steeds uit 23 spelers.