Start van hoofdcontent

Stad

nl

BCC waarschuwt voor valse website 'BCC-Amsterdam'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 oktober 2015, 13.52 uur · Foto: John Karakatsanis

Winkelketen BCC waarschuwt voor oplichters die via www.bcc-amsterdam.com klanten geld proberen af te troggelen. Op de site worden bijvoorbeeld smartphones en laptops tegen wel heel voordelige prijzen aangeboden, uiteraard worden ze na betaling niet geleverd.

'Het gaat hier inderdaad niet om een website van BCC, maar om een valse website', zegt Marianne Aalders van de echte BCC. 'We hebben de website zelf eind vorige week ook al gedetecteerd. Onze klanten zijn via social media en e-mail gewaarschuwd. Ook het winkelpersoneel is geïnformeerd. '

Op de website wordt bijvoorbeeld een iPhone 5C voor slechts 285 euro aangeboden, ruim honderd euro goedkoper dan het gros van de webwinkels. Hier en daar staat een verdwaalde vijf-sterren recensie: 'Zo hoort elke webshop te zijn, ben al jaren klant nog nooit klachten gehad. Ook de nazorg is goed.' Ook de bekende slogan van BCC is onder handen genomen, deze is omgedraaid. 

Klanten met vragen over hun bestelling worden verwezen naar het daadwerkelijke telefoonnummer van BCC. Dit zou volgens de oplichters een ontmoedigende 1 euro per minuut moeten kosten.