Start van hoofdcontent

Stad

nl

Basta hele maand in teken van vluchtelingenhulp

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 oktober 2015, 15.10 uur

AT5-schooltelevisieprogramma Basta gaat maandag weer van start met een gloednieuwe themamaand. Deze maand duikt Basta in de vluchtelingenhulp want: Amsterdam Helpt.

Nooit eerder in de moderne geschiedenis waren er zoveel mensen op de vlucht als nu. De burgeroorlog in Syrië is daar de belangrijkste oorzaak van het aantal asielzoekers is dan ook fors toegenomen in Nederland. Veel Amsterdammers steken de handen uit de mouwen om vluchtelingen te helpen. Zo is er op verschillende plekken in de stad noodopvang geregeld en worden er initiatieven georganiseerd. Basta volgt deze maand kinderen en jongeren die zich inzetten om vluchtelingen te helpen.

Lees ook: Basisschool in actie tegen uitzetting leerlingen Elif, Kerem en Suennur
 
Basta maakt onder de naam 'Amsterdam Helpt' de hele maand videoreportages en in gesprek gaan met Amsterdamse kinderen die hulp bieden of hulp nodig hebben. Hoe maak je dit onderwerp bespreekbaar en hoe ga je er mee om? Op bastaschooltv.nl verschijnen alle verhalen en op 27 oktober vindt er een live discussie plaats met gasten in de studio en achtste groepers in de Hangout.

Online reageren kan via #Bastatv