Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nachtbakker Overtoom moet later open: 'Ik ben heel droevig'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 15.51 uur

Nachtbakker Harrie van de Mande aan de Overtoom is al 40 jaar open vanaf 3.30 uur, maar daar wordt nu door de gemeente een einde aan gemaakt.

Nachtbrakers, politieagenten, ambulancepersoneel en taxichauffeurs. Vraag ze waar ze diep in de nacht een warm broodje halen en de kans is groot dat ze 'het bakkertje aan de Overtoom' roepen. Maar ze zullen nu dus een andere plek moeten verzinnen om hun eten te halen.

'De extra vroege openingstijd is een uitzonderingstijd uit het verleden. We moeten ons aan die verordening houden en kunnen geen uitzondering maken', zo leest Van de Mande voor uit een uitspraak van het Stadsdeel tegenover AT5. 'Zelfs Youp van 't Hek die komt 's nachts bij me om brood te halen. Ik ben heel droevig.'

 Volgens het stadsdeel gaat het om een nieuwe verordening van de gemeente, waardoor alle detailhandels in de stad enkel van 6.00 tot 22.00 uur open mogen zijn.

Update: Stadsdeel West laat woensdagmiddag weten dat de vergunning og helemaal niet is afgewezen, de aanvraag is nog in behandeling.