Start van hoofdcontent

Stad

nl

Deze week in Bureau 020: Week 41

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 oktober 2015, 18.52 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

De complete uitzending nog eens bekijken kan op AT5.nl/bureau020.

Overval Pieter Calandlaan
Twee mannen hebben op maandag 7 september een camerawinkel aan de Pieter Calandlaan overvallen. In de winkel waren op het moment van de overval drie medewerkers aanwezig. De daders dwongen hen onder bedreiging van een vuurwapen op de grond te gaan liggen en wilde toegang tot de kluis. Als dit niet lukt gaan de mannen er vandoor met met geld uit de kassa. Opvallend is dat een getuige de overval van begin tot eind filmt vanaf de straat waardoor er goede beelden zijn van de daders.
abc5media_video_0

Inbraak aan Korianderlaan in Amstelveen
Op 15 juli breken twee mannen in een woning aan de Korianderlaan in Amstelveen. De mannen gaan het slot te lijf met een slijptol. Doordat de inbrekers zich voordoen als werklui valt het omstanders niet op dat de twee bezig zijn met een inbraak.
abc5media_video_1

Woningoverval Admiralengracht
Op dinsdagavond 6 oktober hebben twee mannen een 79-jarige man in zijn woning overvallen aan de Admiralengracht. Ze bedreigden hem met een wapen en gingen er vervolgens met buit vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond bij de overval, ging achter de mannen aan en zag dat ze wegvluchtten in de richting van de Jan Evertsenstraat. Agenten zochten in de omgeving naar de daders maar hebben ze niet meer gevonden.
abc5media_video_2