Start van hoofdcontent

Stad

nl

Propria Cures jat tegel van Writers Walk of Fame

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 oktober 2015, 19.13 uur · Foto: Propria Cures

Redactieleden van het literaire studentenblad Propria Cures hebben de tegel van schrijver en Parool-columnist Mano Bouzamour gestolen. De tegel met handafdruk van de schrijver lag voor boekhandel Scheltema op het Rokin.

'Doe mee aan de Kolomkompetitie en win de handafdruk van Mano Bouzamour, die niet thuishoort op het Rokin, maar des te meer in uw woonkamer', schrijft het blad op hun Facebookpagina. De tegel is te winnen als je een stukje van maximaal 500 woorden schrijft. Het mag overal over gaan 'maar niet Matthijs van Nieuwkerk en zijn programma, het vluchtelingenprobleem, Holoceen, -caust of -grammen, of uw seksleven', staat te lezen op de website van Propria Cures. 

In juli werd de Writers Walk of Fame geopend rondom de nieuwe locatie van boekhandel Scheltema. In de stoep lagen 180 tegels, nu dus 179, met de namen en handafdrukken van bekende Nederlandse schrijvers. Onder meer van Kluun, Cees Noteboom, Connie Palmen en Leon de Winter. 

 Het is niet de eerste keer dat het satirische literaire tijdschrift de aanval opent op een schrijver. Het blad lag eerder in de clinch met Harry Mulisch en Joost Zwagerman.