Start van hoofdcontent

Stad

nl

'USB-stick in zak geliquideerde Gwenette Martha leidt tot oprollen drugsbende'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 11.14 uur

Informatie op een USB-stick, die in de broekzak van de in Amstelveen geliquideerde crimineel Gwenette Martha werd aangetroffen, heeft geleid tot meerdere aanhoudingen in de haven van Antwerpen. In de afgelopen weken werden negen verdachten aangehouden. Zij zouden honderden kilo's cocaïne hebben ingevoerd.

De hoofdverdachten in de zaak zijn Abdelilah E.M uit Antwerpen en Jimmy H. uit Ekeren. Zij zouden flink verdiend hebben aan de cocaïnehandel, door criminele organisaties uit Nederland te helpen bij het ophalen van de drugs in Antwerpen. Dat meldt het Vlaamse Knack. De negen verdachten die zijn opgepakt zouden in totaal goed geweest zijn voor de invoer van meer dan 500 kilo coke.

Bij Renzo Q., de vermeende 'penningmeester' van de bende, werd 1 miljoen euro in contanten aangetroffen. Bij een vrouwelijke verdachte werd twee kilo cocaïne aangetroffen, naar verluidt voor 'eigen gebruik'. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid, dan zal ook meer informatie over de zaak bekend worden gemaakt door de Belgische justitie. 

Gwenette Martha werd op 22 mei vorig jaar geliquideerd op de hoek van de Van Spaenstraat en de Amsterdamseweg in Amstelveen. 

Lees ook: Topcrimineel Gwenette Martha doodgeschoten in Amstelveen