Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rechter buigt zich over uitzetting Elif, Kerem en Suennur

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 14.23 uur · Foto: Foto ingestuurd via AT5 Whatsapp (06-51190938)

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft in een brief aan de staatssecretaris gevraagd om opnieuw naar de situatie van de familie Yaman te kijken. Het gezin met drie jonge kinderen, van 10, 7 en 4 jaar oud, dreigt uitgezet te worden naar Turkije. Vandaag buigt een rechter zich over de zaak.

De drie kinderen zijn geboren en opgegroeid in Nederland, maar er is een kans dat vader Yaman, die 23 jaar in Nederland woonde, met zijn gezin terug moet naar Turkije. Eerder deze week voerden klasgenoten van Elif, Kerem en Suennur actie op basisschool de Waterkant in West, waar de kinderen naar school gaan.

Lees ook: Basisschool in actie tegen uitzetting leerlingen Elif, Kerem en Suennur 

Met de leus 'De Waterkant houdt kinderen in het land', voeren de klasgenoten ook vandaag actie bij de rechtbank. Op 19 november beslist een rechter of het gezin mag blijven. Ook burgemeester Van der Laan is inmiddels in actie gekomen voor de kinderen. Hij vraagt Den Haag om de situatie van het gezin opnieuw te beoordelen.

'Ik weet dat u er niet over gaat, maar ik hoop dat u opnieuw naar het dossier van de familie wilt kijken', schrijft de burgemeester in de brief, die digitaal en per koerier naar Den Haag is gestuurd. 'We hopen op een goede uitkomst', laat een woordvoerder van de burgemeester weten.

Lees ook: Van der Laan vraagt politiek te kijken naar uitzetting Elif, Kerem en Suennur