Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Het gaat over 800 miljoen, maar er is bijna geen raadslid'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 16.59 uur · Foto: Roderic Evans-Knaup

Tijdens de begrotingsbehandelingen in de Stopera komen maar weinig raadsleden opdagen in de verschillende commissies. Daarover klagen wethouder Eric van der Burg en D66-fractiemedewerker Roderic Evans-Knaup op Twitter.

Van der Burg schrijft dat er maar vier van de acht partijen zijn op komen dagen over de raadscommissie over de begroting van de stad, het CDA, de Partij voor de Dieren, de Partij van de Ouderen en de SP waren afwezig. Om het toch te laten beginnen moest er een truc worden uitgehaald.  Er kwam er iemand van het CDA even langs, één minuut volgens de wethouder, om de commissie toch te laten beginnen. 

Roderic Evans-Knaup is er ook niet over te spreken. Op Twitter laat hij weten dat er gisteren al vrijwel niemand kwam opdagen bij de commissie Economische Zaken (EZ) en dat er nu bij de commissie Ruimtelijke Ordening en Grondzaken ook nauwelijks iemand is op kunnen dagen. In die commissie gaat het over 800 miljoen euro, aldus Evans-Knaup.

Na vrijwel lege commissie EZ gisteren, nu slechts 2 raadsleden en 2 duo's bij RO, waar het over 800 mio gaat. pic.twitter.com/Hd6OrwtEoF

— Roderic Evans-Knaup (@RodericEK) October 8, 2015

Raadscommissie over de begroting kan niet starten omdat 4 van de 8 partijen er niet zijn. Door truc (cda is er 1 minuut) nu toch gestart

— Eric van der Burg (@ericvanderburg) October 8, 2015