Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gestalkte volkszanger: 'Spring van het dak af en klario'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 19.07 uur

Iemand die jouw Facebookpagina kopieert en vervolgens je vrienden ernstig bedreigt en constant leugens verspreidt. Het klinkt als een nachtmerrie, maar het werd realiteit voor Amsterdamse volkszanger en kroegeigenaar Ronald Engel.

En de zaak wordt nog gekker; de verdachte is Bram H., gemeenteraadslid in Aalsmeer.  

Ronald Engel: 'Ik kreeg ineens telefoontjes van vrienden die ik op Facebook zou hebben bedreigd en dat ik een vriend de ergste ziektes en een kogel door zijn kop toewens.' Of nog erger 'dat ik aan kleine kinderen zou zitten. Daarom heb ik AT5 benaderd om te laten weten dat ik het niet ben'. 

Engel kreeg óók een telefoontje van een raadslid Bram H. in Aalsmeer. De man, voor Engel een totaal onbekende, was woest omdat de kroegbaas zijn kinderen op een vreselijke manier zou hebben bedreigd. En op de gekopieerde Facebookpagina stond zelfs dat Engel het raadslid dood wilde hebben. 'Hij heeft een foto van zichzelf op mijn account gezet met daarbij teksten dat die man, het raadslid dus, dood naar het café van Ronald moet worden gebracht'.

Inmiddels blijkt het allemaal heel anders te liggen. Meer mensen kregen te maken met het raadslid en deden aangifte. H. lijkt dus anderen én bizar genoeg zichzelf te bedreigen via de neppe facebookaccounts. De politie hield dinsdag iemand aan op verdenking van stalking, maar wil niet bevestigen dat het Bram H. betreft. Maar voor Engel is het duidelijk: 'Hij moet er gewoon mee stoppen. Ik ken die man niet, laat me met rust. En als hij geen zin heeft om verder te leven dan zeg ik: spring van het dak af en klario.'