Start van hoofdcontent

Stad

nl

Platenzaak Fame morgen heropend in Media Markt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 oktober 2015, 10.12 uur · Foto: Google Streetview

Morgen heropend de legendarische platenzaak Fame. De winkel wordt opgenomen in de Media Markt in het centrum op Oosterdokseiland.

In juni van dit jaar ging de platenzaak failliet. Er zou een uitverkoop komen waar alle cd's, lp's en dvd's tegen een kleine prijs zouden worden aangeboden. Deze uitverkoop ging op het allerlaatst niet door toen bekend werd dat Media Markt de voorraad had opgekocht. 

Lees ook: Uitverkoop bij Fame Plaza gaat niet door

Directeur van het Media Markt filiaal in het centrum, Ricardo van Dijk, is zo blij als een kind. 'Als kleine dreumes kwam ik er al graag. Fame is al bijna 25 jaar een begrip onder muziek- en entertainmentliefhebbers', zegt hij tegen De Telegraaf. 'Om dan nu de beleving die Fame weet los te maken in ons filiaal te mogen integreren is in één woord fantastisch.'

Lees ook: Fame verder in zaak Media Markt

Media Markt nam de boedel en een groot deel van het personeel over en maakte de keldervloer van 700 vierkante meter vrij voor de verkoopwaar van de muziekzaak. Ook komt er een bioscoopruimte en een verhoogd podium in de kelder.

Lees ook: Doek valt voor platenzaak Fame

De fundering van de samenwerking met Media Markt werd daags na het faillissement op het terras gelegd. 'Op 6 juni moesten we de deuren in Magna Plaza sluiten. Het simpelweg niet meer op te brengen. Vier dagen later zat ik met Ricardo op het terras om te filosoferen over een toekomst van de Fame binnen de Media Markt', zegt Arthur ter Braak, drijvende kracht achter Fame. Zaterdagochtend om 10 uur opent Tim Knol de nieuwe Fame. De zanger werkte zelf ook ooit bij de platenzaak.