Start van hoofdcontent

Stad

nl

Partydrugs: zero-tolerance of gedogen?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 oktober 2015, 15.41 uur

Over een week start weer het Amsterdam Dance Event. Na de drie doden vorig jaar door drugsgebruik laait ook deze editie weer de discussie op: hoe om te gaan met partydrugs? Rond de Amsterdam Arena komt een zogeheten 'strafrechtstraat'; feestgangers met meer dan vijf XTC-pillen of een halve gram drugs op zak worden direct berecht. Heb je 4 pillen bij je, wordt je niet vervolgd. Horen partydrugs erbij, en kunnen we beter goede voorlichting geven en drugstesten aanbieden, of moeten we juist strenger optreden?

En de stad wil nog meer coffeeshops sluiten die in de buurt van scholen liggen. Maar uit onderzoek blijkt dat dat nauwelijks effect heeft om het drugsgebruik onder jongeren terug te dringen. Moet Amsterdam dan wel doorgaan met dit beleid? In Park Politiek een debat tussen de fractievoorzitters Jan Paternotte (D66) en Marja Ruigrok (VVD).
 
En ook een gesprek met de man die nu al meer dan een jaar op de schatkist van de stad past: wethouder financiën Udo Kock (D66). De financiële dienst van de Stopera ligt onder een vergrootglas na de 188-miljoenblunder en de daarop volgende raadsenquête. Krijgt Kock de zaak weer op orde? En hoe zit het nu met de gestaag oplopende stadsschuld?
 
Park Politiek is te zien om 18:15, 19:15 en 22:15 uur op AT5, en ook online te volgen via AT5.nl/live