Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zuidas krijgt nieuwe futuristische megaflat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 oktober 2015, 17.13 uur · Foto: OVG Real Estate

De Zuidas krijgt een nieuw, op z'n minst opvallend, gebouw. Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte tussen de 50.000 m2 en 75.000 m2.

In het gebouw komen kantoren, woningen en voorzieningen. Het komt te staan aan de Beethovenlaan op de Zuidas, tegenover het hoofdkantoor van ABN AMRO.

Als we de artist impression moeten geloven wordt het een soort futuristische opengewerkte megaflat die uit drie delen bestaat. Het ontwerp is van architectenbureau MVRDV en OVG Real Estate uit Amsterdam is de ontwikkelaar.

'Het plan van OVG met het ontwerp van MVRDV heeft een gedurfde en eigenzinnige architectonische uitstraling en markeert op krachtige wijze een omslagpunt in de doorontwikkeling van Zuidas naar een gemengd gebied met wonen, werken en voorzieningen. Dit plan vergroot de aantrekkelijkheid van Zuidas', zegt Klaas de Boer, directeur van de Zuidas. 

OVG noemt het gebouw vooral 'vernieuwend' en krijgt dus meerdere functies. 'Het gebouw wordt voor een groot gedeelte publiek toegankelijk, waarbij de openbare ruimte letterlijk doorloopt in en over het gebouw. We zijn vereerd om in Zuidas een uniek ontworpen gebouw door Winy Maas te mogen realiseren dat internationaal aanzien zal genieten en lokaal een bijdrage zal leveren aan een hoogwaardig, duurzaam en innovatief woon-, werk- en leefklimaat', zegt Coen van Oostrom, directeur van OVG Real Estate.

Zoals op de afbeelding is te zien krijgen de woningen een ruim balkon met veel beplanting. Erg geliefd in de stad, dus daar zal waarschijnlijk het prijskaartje ook naar zijn. Wanneer er met de bouw wordt gestart is niet bekend.