Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zoon maffiabaas Jocic schoot bij 'aanval' op Erasmusgracht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 oktober 2015, 22.41 uur · Foto: Martin Damen

De schietpartij die deze zomer op de Erasmusgracht plaats vond, werd veroorzaakt door een woordenwisseling tussen de zoon van maffiabaas Sreten Jocic en een andere crimineel.

Dat meldt Het Parool. Het incident vond plaats op 4 juli om 21.30 uur. Toen werd al duidelijk dat het waarschijnlijk om een uit de hand gelopen ruzie ging, getuigen zagen mannen met ijzeren pijpen. Nu blijkt dat de zoon van de beruchte maffiabaas Sreten Jocic zich bij die ruzie in het nauw gedreven voelde en "waarschuwingsschoten" loste.

Lees ook: Buurtbewoners Bos en Lommer: 'Schietpartij heeft te maken met drugs'

Jocic had eerst een woordenwisseling met Othmanne T., die later met een groep mannen op hem af kwam met ijzeren pijpen, afgebroken flessen en een mes. Jocic  schoot naar eigen zeggen twee keer in de lucht en twee keer in de grond. Een van die kogels raakte de jongen met wie hij als eerste ruzie had. Die zakte al snel in elkaar, maar hij overleefde de schietpartij wel.

De officier van justitie sluit volgens de krant niet uit dat Jocic inderdaad schoot uit noodweer, hij is dan ook weer vrijgelaten.