Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vak 410 boycot wedstrijden Ajax uit onvrede over arrestaties

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 oktober 2015, 14.42 uur · Foto: Vak410

Vak 410, een deel van de fanatieke aanhang van Ajax, gaat voorlopig alle thuis- en uitwedstrijden boycotten. Vak 410 is boos over de arrestaties van 126 supporters voorafgaand aan de wedstrijd van Ajax tegen PSV.

'Minimaal 100 Ajax supporters hebben volledig onschuldig drie dagen vast gezeten met alle gevolgen van dien. Het lijkt op een bewuste actie om supporters, zowel in privé - als in werksituaties, flink te schaden', schrijven 410'ers op hun website. 126 supporters werden op trainingscomplex De Toekomst gearresteerd nadat zij weigerden te vertrekken. Leden van Vak 410 zeggen echter dat er geen besloten bijeenkomst in de kantine bezig was en dat niemand hen heeft gevraagd weg te gaan.

De boycot door Vak 410 betekent dat het vak in de Arena grotendeels leeg zal blijven. 'Er zullen geen doeken hangen, geen drums zijn en het podium zal worden verwijderd. (...) We zullen via onze website en social media per wedstrijd een locatie bekend maken waar we gezamenlijk de wedstrijd zullen gaan bekijken. Gewoon als Ajacieden en VAK410'ers onder elkaar.'

'Als VAK410 kunnen en willen we deze rechtsongelijkheid en schandalige aanpak van voetbalsupporters gewoonweg niet accepteren', schrijft de aanhang. Hoe lang de boycot gaat duren is nog niet bekend.