Start van hoofdcontent

Stad

nl

Oproep FNV: ambtenaren, leg donderdag het werk neer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 oktober 2015, 15.59 uur · Foto: Jos van Zetten

In navolging van het GVB worden ook de gemeenteambtenaren opgeroepen aanstaande donderdag het werk enige tijd neer te leggen. De FNV roept de ambtenaren op tussen 11.00 en 14.00 niet te werken en te demonstreren bij de Stopera.

Net als de collega's van het GVB zijn de ambtenaren boos over de verslechtering van hun pensioen. Donderdagochtend wordt er tussen 05:00 uur en 08:30 uur door medewerkers van het GVB gestaakt. En dus rijden er geen bussen, trams en metro's, zo meldt FNV. 'Deze werknemers zijn woedend', zegt vicevoorzitter Ruud Kuin van de vakbond. 'Door de loondeal voor overheidspersoneel wordt vijftien procent van hun pensioenopbouw afgehaald'.

Lees ook: GVB staakt: donderdagochtend geen bussen, metro's en trams in de stad

Het is de bedoeling dat de ambtenaren om 11.00 uur het werk neerleggen, dit is om de mensen die mee willen doen de gelegenheid te geven om naar de Stopera te komen. Daar organiseert het FNV van 11.30 uur tot 13.30 een demonstratie.

Overigens heeft de gemeente afspraken gemaakt met de bonden, zodat Amsterdammers wel gewoon geholpen kunnen worden bij de gemeentelijke loketten. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente tegen AT5.