Start van hoofdcontent

Stad

nl

Frits Lambrechts in november in M-lab in Noord

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 oktober 2015, 19.38 uur

Acteur en zanger Frits Lambrechts keert volgende maand terug op het toneel. Het is vijfendertig jaar geleden dat de inmiddels 78-jarige Amsterdammer met een liedjesprogramma in het theater stond.

In 'Frits, laten we lastig zijn', want zo heet het theaterprogramma, zal Frits Lambrechts klassiekers ten gehore brengen. Maar ook nieuw materiaal dat hij speciaal voor deze voorstelling heeft geschreven, komt voorbij. Hij is nog steeds zeer betrokken bij wat er om hem heen gebeurt en via zijn liedjes krijgt hij nu de kans om daar iets over te zeggen. 

Ook Amsterdam komt voorbij in zijn nieuwe show. 'De finale is 'I love Amsterdam'. En dat heb ik gemaakt met alle tekortkomingen van de stad. Nou, dat is nogal wat', zegt Lambrechts. Hij trad in de jaren zestig en zeventig op met artiesten als Wim Kan en Frans Halsema. Later kreeg zijn werk als acteur de overhand, maar nu keert hij eenmalig terug naar zijn roots en gaat hij samenwerken met een nieuwe generatie theatermakers. Maar van een comeback wil hij niets weten. 'Zo zou ik het niet willen noemen. Want ik ben er altijd geweest. Ik heb altijd veel geacteerd en nagesynchroniseerd en allerlei andere dingen gedaan en ook liedjes gezongen. Dus nouja, ik ben er en ik blijf!'. 

Frits, laten we lastig zijn is in november te zien in het M-lab in Noord.