Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van der Laan: 'Nieuwe drugsdode, mogelijk ADE-gerelateerd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 oktober 2015, 21.47 uur

Deze week is een persoon overleden aan de gevolgen van drugsgebruik, volgens burgemeester Eberhard van der Laan is het mogelijk te relateren aan het Amsterdam Dance Event.

In AT5's Het Gesprek met de Burgemeester laat een duidelijk aangedane Van der Laan nog niets los over de identiteit van het slachtoffer of over waar het gebeurd is. 'Vorig jaar was (met drie drugsdoden red.) een rampjaar, toen we hebben met alle betrokken partijen gezegd "Dit nooit weer", er is een set regels bedacht die er mooi uitziet. Alleen wil het geval dat vlak voordat ik hier binnenkwam, hoorde ik dat er onlangs een drugsdode is te betreuren. Mogelijk te relateren aan ADE.'

Volgens Van der Laan zou het een enorme klap zijn voor de organisatie. Zo is er met onder meer Jellinek de afgelopen weken groot ingezet op voorlichting en preventie. Toeristen worden geinformeerd over de gevaren van drug en hoe er verantwoord mee om te gaan. Bovendien is er een extra testpunt. Van der Laan:  'Het is altijd verdrietig als er iemand overlijdt, maar er is zoveel energie gestoken in het voorkomen van zoiets. Het is een grote tegenslag'.

Kijk hier de hele uitzending terug

Lees ook: Illegaal drugsbezit tijdens ADE betekent gang naar 'strafrechtstraat'
Lees ook: Lovende reacties op voorlichtingsfilmpje drugs: 'Waren we in Amerika maar zo ver'

Betribes