Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amstelstation slecht toegankelijk door grote verbouwing

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 oktober 2015, 19.17 uur

Het Amstelstation is sinds kort veranderd in een grote bouwput. Voor minimaal zes jaar gaat het station op de schop. Er komen winkels, een park, een megahotel en een nieuw bus- en tramstation. Die vernieuwingen klinken prachtig, maar de renovatie brengt nu al de nodige ongemakken met zich mee.

Zo is het voor mensen met een beperking nu niet meer mogelijk om bijvoorbeeld over te steken, omdat de stoplichten geen oversteekgeluid maken. 'Het kan lastig zijn. Je wil toch wel naar de bushalte toelopen, of als je uit de bus komt dan behoor je ook een geleidelijn aan te treffen', aldus Dror Cohen Rapoport van de Werkgroep Toegankelijkheid Onbeperkt Oost.

Lees ook: Amstelstation tot 2023 op de schop, wat gebeurt wanneer?

Niet alleen mensen met een beperking blijken hinder te ondervinden. 'Er is nergens aangegeven waar de bus staat', reageert een reiziger. 'Ik vind dat het hier af en toe heel erg rommelig is om over te steken, erg gevaarlijk', aldus een ander.

Omgevingsmanager Geertjan Cronenberg verzekert dat de problemen worden aangepakt. 'We gaan zorgen dat er een veilige looproute komt via het zebrapad bij het Bernhardplein. Dat is ietsjes om, maar is wel goed te doen voor iedereen met een kinderwagen en een rolstoel.' Cohen Rapoport geeft aan dat in de huidige situatie dit niet mogelijk is, omdat er nog op diverse plekken aan de straat gewerkt wordt. Maar ook als het wel kan is hij niet te spreken over de oplossing; 'Het blijft een omweg.'