Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

'Gezond' blowen én eten in restaurant: 'De toetjes zijn intens lekker'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 november 2015, 15.57 uur

Iedereen die wel eens een jointje heeft gerookt weet dat je van een beetje blowen stevige trek kunt krijgen.

En op deze wetenschap weet restaurant Greenhouse Kitchen in de Haarlemmerstraat handig in te spelen. In het restaurant kunnen bezoekers namelijk blowen tijdens het eten. 

'Een wietje vapen'
Maar wie op een restaurant vol wietdampen rekent komt bedrogen uit. In het etablissement worden namelijk zogenaamde 'vaporizers' gebruikt. 'Een wietje vapen', zo noemt eigenaresse Celester Roskam deze manier van wietconsumptie. 'Bij een verdamper komt er alleen maar hete lucht aan te pas. Een stuk gezonder dan 'gewoon' roken of een waterpijp gebruiken'.

Niet superstoned
'Het valt een stuk minder zwaar op je longen', stelt medewerker Jeffrey. 'De wiet wordt ook niet verbrand, maar 'opgewarmd' tot 170 graden. Hierdoor verbranden alleen de thc-kristallen.' En, volgens Jeffrey ook een voordeel, superstoned word je er niet van. 'Het komt niet in een keer zo bám binnen. Het is heel luchtig. Met het eten erbij en een leuk gesprek wil je ook niet in een keer heel stoned worden'.

Intens lekkere toetjes
'Veel mensen zeggen dat dit je smaak versterkt en dat je eetlust toeneemt', vult Roskam aan. 'Toetjes zijn intens lekker! Maar we hebben ook andere kruiden. Pepermunt bijvoorbeeld of lavendel. Hiermee kun je smaken toevoegen aan je dining experience'.