Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Pro-Jonk-protest' van Ajax-fans bij aandeelhoudersvergadering

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 november 2015, 16.36 uur

Supporters van Ajax hebben aangekondigd morgen te gaan demonstreren bij de ingang bij de Arena. Ze willen laten weten achter de deze week ontslagen Wim Jonk (hoofd Jeugdopleiding) te staan.

Het kon daarom weleens een hectisch dagje worden bij de Arena. Fans zijn niet welkom bij de aandeelhoudersvergadering maar via verschillende fanwebsites wordt opgeroepen naar de ingang van de Arena te komen om duidelijk te maken dat ze niet achter het ontslag van Jonk te staan. Diezelfde Jonk zei dinsdag in De Telegraaf dat hij zijn ontslag volop zal aanvechten, desnoods in de rechtszaal.

Conflict
Jonk komt al maanden niet naar de vergaderingen van het technische hart (met Marc Overmars en Dennis Bergkamp) van de club, omdat hij het niet eens is met de lijn die de anderen voeren. Plat gezegd: Jonk is meer van het talent doorschuiven naar het eerste en minder van het kopen van spelers.

Bom
De leider van de fluwelen revolutie, Johan Cruijff, staat volledig achter de Volendammer. Door het ontslag heeft Ajax 'een bom gelegd onder zijn (Cruijff, red.) plan, liet de legendarische nummer 14 vandaag weten in de De Telegraaf.

Zelfingenomen knoeiers met machtsgeilheid
F-Side-columnist Jimmy Hill roept de fans op te komen demonstreren vrijdag. 'Jonk, Cruijff cs verdienen massale publieke en interne steun. Verraad kan niet zomaar geslikt worden. Ieder die achter Cruijff, Jonk en het echte Ajax staat hoort hier massaal in opstand te komen tegen het voorgoed vermoorden van dat Ajax, door een stelletje zelfingenomen knoeiers met machtsgeilheid als voornaamste karaktertrek', schreef Hill maandag in zijn column.

Vreedzaam
Via Twitter roept Hill supporters die het met hem eens zijn op om 12 uur naar de ingang van de Arena te komen om vreedzaam te gaan demonstreren. De aandeelhoudersvergadering begint om 14.00 uur.