Start van hoofdcontent

Stad

nl

Aannemer Noord/Zuidlijn doet aangifte tegen tunnellopers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 november 2015, 20.17 uur

De aannemer van de Noord/Zuidlijn heeft aangifte gedaan tegen de gemaskeerde jongens die onlangs illegaal door de tunnel liepen. In een filmpje van een kledingmerk is te zien hoe de jongens al bier drinkend door de tunnel van station Zuid naar Noord lopen.

Volgens het kledingmerk heeft het de video online gezet om iedereen bewust te maken van de beveiliging in Amsterdam. Het kledingmerk zegt niet te weten wie de jongeren in de video zijn.

Dienst Metro heeft geen goed woord over voor de actie en noemt de actie 'belachelijk'. De dienst noemt het een levensgevaarlijke en onverantwoorde actie. 'Voor hetzelfde geld stond de derde rail onder stroom of was een van die jongens aangereden door een werktrein', aldus Hoite Detmar, directeur omgeving en projecten van Metro en Tram op de website van de lijn.

Lees ook: Gemaskerde jongens wandelen door tunnel Noord/Zuidlijn en drinken bier

Volgens Detmar valt een degelijke actie niet te voorkomen. 'Tegen mensen die per se binnen willen komen zijn onze bouwplaatsen niet te beveiligen, dat geldt ook voor bijvoorbeeld de bestaande metro-, spoor en wegtunnels. Bovendien moeten er dagelijks en geregeld ook ‘s nachts vele bouwers aan de slag in de tunnel. Zij moeten het werk ook snel kunnen verlaten als er iets gebeurt.'

Er wordt onderzocht of er schade is aangericht. Ook wordt bekeken of er extra beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen.