Start van hoofdcontent

Stad

nl

Toch geen extra veiligheidsmaatregelen tijdens IDFA

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 november 2015, 18.50 uur

Er worden toch geen extra veiligheidsmaatregelen genomen tijdens het documentairefestival IDFA. Dat zegt directrice Ally Derks tegen AT5.

'We hebben niks extra's gedaan in vergelijking met andere jaren', aldus de directrice. Gisteren stuurde het documentairefestival een tweet de wereld in waarin stond dat er extra maatregelen zouden worden genomen na de aanslagen in Parijs. 

Lees ook: Veiligheidsniveau IDFA verhoogd na aanslagen Parijs

De politie zegt in algemene zin alerter te zijn bij grote publieke evenementen, maar benadrukt dat de veiligheid op het festival een verantwoordelijkheid voor het IDFA is. 'We gaan gewoon beginnen met het festival. Zorgeloos is natuurlijk onmogelijk, we zijn alert en waakzaam', zegt Derks. Bezoekers zouden niks van de extra alert- en waakzaamheid merken. Derks: 'Ik denk dat bezoekers zelf ook alert moeten zijn.'

Tijdens het programma van de IDFA is er volop aandacht voor de actualiteit. Zo wordt er een documentaire over The Eagles Of Death Metal getoond. De band speelde in de Bataclan, toen de terroristen vrijdag hun aanslag pleegden.

De officiële aftrap van IDFA is woensdagavond om 20.00 uur in Tuschinski.