Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plaatselijk glad door nachtvorst; drukte in stad lost op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 november 2015, 11.21 uur

Het was vanochtend lokaal flink glad op de wegen in de stad door de kou van afgelopen nacht.

Inmiddels zijn alle files op de ring opgelost en neemt ook de drukte op wegen binnen de ring af. Het openbaar vervoer dat vanochtend veel last had van de autodrukte, rijdt ook weer volgens schema. Hieronder een overzichtje van de problemen van vanochtend:

Update 9.25 uur: Op de fiets is het oppassen vanochtend. In het Rembrandtpark is het flink glibberen. Meerdere fietsers zijn al onderuit gegaan. Op een foto op Twitter is te zien hoe twee ambulances in het park aangekomen zijn, om hulp te verlenen aan meerdere uitglijders.

Gladheid in het Rembrandtpark, twee gewonden, twee ambulances. #020 #west pic.twitter.com/R8hCF2cc7n

— Laurens de Knijff (@draadloos) 23 november 2015

Update 9.10 uur: Het GVB meldt meerdere vertragingen van het openbaar vervoer. Doordat het vast staat op de A10 kiezen automobilisten er massaal voor om door de stad rijden. De drukte binnen de ring is daardoor zo groot dat tram 2 en bus 15 en 62 rond de 30 minuten vertraging oplopen.

Update 9.00 uur: Het staat flink vast op de A10. Op de buitenring is ter hoogte van knooppunt Nieuwe Meer een ongeluk gebeurd, waardoor er twee rijstroken afgesloten zijn. Op de zuidring staat daarom vier kilomter file. Op de westring staat het vast over zes kilometer. Ook op de verbinding van de A10 naar de A4 is het druk, door een ongeluk met meerdere auto's op de A9.

Op de afslag vanaf de A10 bij Osdorp is vannacht rond 2.00 uur een ongeluk gebeurd, waarbij de gladheid waarschijnlijk een rol speelde, meldt de politie.

A10r s106 voertuig uit de bocht waarschijnlijk door de gladheid. Geen gewonden gelukkig!#THWASD pic.twitter.com/MsHQFb21jL

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) 23 november 2015

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land, behalve de Waddeneilanden. Rond 10.00 uur zou de vrieskou verdwenen moeten zijn en is het ook afgelopen met de gladheid. Bijna in het hele land is er vannacht gestrooid.